| Gyümölcsös forró müzli receptEgytálételek Hozzávalók: 1 körte, 1 őszibarack, 2-2 evőkanál zabpehely, búzapehely és rozspehely, 2 evőkanál durvára őrölt mogyoró, 3-3 darab aszalt sárgabarack és aszalt szilva Elkészítés: Az aszalt gyümölcsöket mossuk meg és csepegtessük le. A pelyheket háromszoros mennyiségű vízben feltesszük főni, egy csipet sóval ízesített vízben. Ha felforrt, keverjük bele a mogyorót és az apróra vágott aszalt gyümölcsöket. Lassú tűzön kb. 15-20 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről, és fedő alatt még 10 percig állni hagyjuk. A körtét és az őszibarackot mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk kockákra. Keverjük a főtt kásához a gyümölcsöket, és tálaljuk forrón. A tetejét megszórhatjuk kókuszreszelékkel is. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |