| Gyümölcsös-diós kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók Tészta 2 dl kaukázusi kefir 6 púpozott ek. cukor 3 tojás (ha kicsik akkor 4) csipet só 1 dl étolaj 1 dl tej 2 ek. méz 1 ek. vaníliás cukor 0,5 kg liszt 1 cs. sütőpor 2 tk. fahéj Gyümölcskeverék 1 nagy piros alma 1 banán 2 kivi 2 dl apróra tört dió Cukormáz 20 dkg porcukor 1 tojássárgája 1 ek. víz Elkészítés: Elkészítés 1.A kefirt, cukrot, tojást, sót, olajat, tejet, mézet és vaníliás cukrot egy nagyobb tálban alaposan összekeverjük, (nem szükséges a habverő). 2.Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, fahéjat és sütőport. A gyümölcsöket kis kockákra vágjuk. 3.A lisztes keveréket adagonként hozzákeverjük a cukros-tejes keverékhez, majd a gyümölcsöket és a diót is. 4.A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, közben egy kb. 35x25 centis tepsit alaposan kikenünk Ramával. Benne egyenletesen eloszlatjuk a tésztát, majd 35 percre a sütőbe tesszük. 5.A cukormáz hozzávalóit elkeverjük, majd egy kis zsákocskába töltjük, amelynek a csücskét vagy levágjuk, vagy formát helyezünk a végébe. 6.Hagyjuk hűlni a süteményt, majd vágjuk fel nagy kockákra, ezután díszíthetjük. A cukormáz kb. 3-5 perc alatt megkeményedik. A fölöslegben maradt cukormázat alaposan becsomagolva, hogy ne száradjon ki, pár napig hűtőben eltarthatjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |