| Gyümölcsös batyu receptReform ételek Hozzávalók: 1/2 kg teljes kiőrlésű búzaliszt 1/2 kg főtt, áttört burgonya gyümölcs (meggy, szeder, áfonya, stb.) csipetnyi só ízlés szerint édesítőszer tojás a tészta tetejének lekenéséhez Elkészítés: A lisztet az áttört burgonyával, sóval tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, négyszögekre vágjuk, közepükre az édesített gyümölcsöket tesszük. A tészta négy sarkát összefogjuk, úgy, mintha batyut kütnénk össze. Tepsibe téve kb. 180 fokon aranybarnára sütjük. Candidások is fogyaszthatják. Tanácsok: Gyümölcs helyett túrót is használhatunk, de akkor ne felejtsük el a tésztát átkeresztelni. A receptet beküldte: zena01 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |