| Könnyű nyári gyümölcsös receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg kekszmorzsa 6 dkg olvasztott vaj 1 csomag vaníliás pudigpor 3 dl tej 3-4 evőkanál cukor 1 teáskanál zselatin 1/2 kg magozott meggy 1 tasak tortazselé 3 evőkanál cukor 2,5 dl víz Elkészítés: A pudingport, cukrot és a zselatint összekeverjük a tejjel, megfőzzük. A kekszmorzsát az olvasztott vajjal összedolgozzuk, majd egy tepsi aljába nyomkodjuk. Ráöntjük a megfőzött pudingot. A magozott meggyet a pudingon elosztjuk. A tetejét tortazselével elöntjük. (1 cs.tortazselé + izlésszerint cukor + 2,5 dl víz összekeverni és megfözni). Egy éjszakára a hütőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Tanácsok: A kekszmozsa helyett babapiskótát is használhatunk. A tepsi mérete: 23 x 17 cm. Fotó a "Sütök-főzök" naplómba. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: cseng21 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |