| Gyümölcsös kosárka receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 60 dkg liszt 25 dkg sütőmargarin 1 db tojássárgája 1 kiskanál szódabikarbóna 2 csomag vaníliás cukor 2 dl tejföl csipetnyi só 2 dkg langyos, cukros tejben megfuttatott élesztő 5 evőkanál cukor A töltelékhez: magozott meggy cukor fahéj Elkészítés: A tésztát meggyúrjuk, pihentetjük, és fél centi vastagra kinyújtjuk. Linzerszaggatóval - nem a lyukassal - kiszaggatjuk! Muffin sütőformába simítjuk a korongokat, úgy, hogy az ujjunkkal már eleve kosarakat lapogatunk belőlük. Magozott meggyel (vagy más gyümölccsel) megtöltjük, és 1-1 kanál fahéjas cukorral megszórjuk. Ha nagyon savanyú a gyümölcs, akkor tehetünk rá több cukrot is. Körülbelül 180 fokon sütjük, amíg a széle aranybarna lesz. A maradék tésztából készíthetünk mini fahéjascsigákat, nagyon jól mutat a kosárka tetején. Tanácsok: Ha el akarod kápráztatni a vendégeidet, készíts egy tálca gyümölcskosárkát, és meglátod, mindenkinek leesik az álla! A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |