| Gyergyói májpástétom receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 2 kg. friss sertésmáj, 2 db. nagyobb fej vöröshagyma, 1 szál nagyobb sárgarépa, 1 szál petrezselyem, só, 1 evőkanál sertészsír, l5 dkg. vaj l kiskanál őrölt fekete bors, l evőkanál mustár Elkészítés: A friss sertésmájat lehártyázzuk, a járatoktól megszabadítjuk és az így előkészített májat apróbb darabokra vágjuk. A vöröshagymát egészen apróra vágjuk, a zöldséget tisztítás után vékonyan felszeleteljük és a zsíron mindegyiket üvegesre pirítjuk.Ha kész ekkor hozzáadjuk az apróra vágott májat.Ügyeljük arra, hogy a máj túlságosan ne süljön meg, mert akkor bekeményedik.Mielőtt a tűzről lehúznánk sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük. Ha kihült húsdarálón alaposan - legalább kétszer - a masszát ledaráljuk.Ekkor utánaízesítjük, majd a vajat, mustárt is hozzáadva alaposan kikeverjük.Végül hidegebb helyre téve pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Tanácsok: A fűszerezést gazdagíthatjuk más fűszerekkel is. Főleg disznóöléskor készítették. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |