| Gyergyói ízestáska receptSütemények, édességek Hozzávalók: 35 dkg. finom liszt, 15 dkg. vaj ( vagy margarin), 12 dkg. porcukor, 1 db. citrom, 2 db. tojás, 5 cl. rum, só, 1 dkg. élesztő, 20 dkg. gyümölcsíz ( szilvalekvár, baracklekvár, körtelekvár) darált mézes dióbél, máktöltelék) Elkészítés: A lisztet összedolgozzuk a kissé megolvasztott vajjal és az élesztővel.Hozzáadjuk a porcukrot, kevés sót, a citrom lereszelt héját és 2evőkanál citromlevet, a felvert tojásokat és annyi rumot, hogy a tészta nyújtható legyen.Kb. 5 milliméter vastagságú tésztából 5x5 centiméteres kockákat vágunk ki, amit megtöltünk lekvárral, vagy valamilyen általunk választott más töltelékkel, majd összehajva tojással megkenjük. Kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben közepes meleggel készre, pirosra sütjük. Tanácsok: Bármilyen gyümölcsíz felhasználható hozzá, mindegyikkel finom lesz. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |