| Gyergyói szelet diókrémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg. liszt, 15 dkg. vaj, 10 dkg. porcukor,4 db. tojás, 20 dkg. darált dió, 20 dkg. porcukor, 1 kiskanál reszelt citromhéj 15-20 dkg. savanykás lekvár, ( szilva, birs, stb.) csipetnyi só Elkészítés: Először a krémet készítjük el. A porcukrot, a darált diót, kevés reszelt citromhéjat a felvert tojásokkal összekeverjük és hűvös helyen 30 percig pihentetjük. A lisztből a vaj jelentős részéből és a kimért cukorból és a csipetnyi sóból közepesen lágy tésztát készítünk, amit a kivajazott tepsi alján elsimítunk. A tészta tetejét megkenjük a lekvárral, majd ráhalmozzuk a tölteléket és elsimítva előmelegített sütőbe tesszük, ahol lassú tűzön 45-50 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a tepsiben kihülni és csak ekkor vágjuk fel. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |