Tutireceptek.hu fejléc

Gyergyói rakott puliszka recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg. kukoricadara, 50 dkg. sajt vegyesen ( juhsajt, ementáli. füstölt sajt, parmezán sajt,stb.), 1 evőkanál só, 1 evőkanál sertészsír, 10 dkg. füstölt szalonna, 10 dkg. házi kolbász, 1 nagy fej lila hagyma, 3 liter víz.

Elkészítés:
Vizet forralunk, amihez egy kanálnyi sót adunk. Ha felfőtt lassan kevergetve beleszórjuk a kukoricadarát és lassú tűzön, kevergetve 8-10 percig főzzük.Ekkor a tűzről levesszük és hagyjuk, hogy a kukoricadara jól megduzzadjon. Közben a különféle sajtokat lereszeljük (annál finomabb lesz az étel, minél többféle sajtot használunk).Külön edényben most a füstölt szalonnát kakastaréjra vágjuk és a felkarikázott kolbászt is hozzáadva kisütjük, félretesszük. Tepsit vagy tűzálló tálat veszünk, amit kizsírozunk, majd az aljára egy réteg puliszkát teszünk, amit elsimítunk.Rászórjuk a sajt felét, majd ezt befedjük egy újabb puliszka réteggel, amire ismét sajt kerül. A rétegezésnél lényeges, hogy a végére reszelt sajt kerüljön.Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.Kivéve tetejére rakjuk a kolbászkarikákat, a sült szalonnát és a felszeletelt lila hagymát. Tálaláskor hideg tejfelt, kefirt, apróra vágott kaport kínáljunk hozzá.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott gomba másképp » Rakott cukkinis palacsinta » Tejszínes rakott karfiol » Kókuszos rakott keksz
» Rakott bolognai penne » Gombás rakott káposzta » Vega rakottas » Magyaros rakott tarhonya
» Bárányrakottas » Gombával rakott karalábé » Almás rakott kakaóskalács » Rakott burgonya
» Klasszikus rakott karfiol » Bolognai tésztarakottas » Sajtos puliszka » Gombával rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.