| Gyergyói rakott tojás receptTojásételek Hozzávalók: 6 db. tojás, 1 dl.tejföl, 4 db. zsemle, 2 nagyobb fej vöröshagyma, só, őrölt fekete bors, 4 - 5 evőkanálnyi zsemlemorzsa, 2 - 3 evőkanál sertészsír, 2 - 3 evőkanál liszt, néhány szál lestyánlevél Elkészítés: A tojásokból 4 ddarabot keményre főzünk, majd megtisztítjuk és szeleteljük. A hagymát megtisztítás után karikára vágjuk, lisztben megforgatjuk és a forró zsírban átsütjük, majd kiszedjük. A zsemléket kb. 1 centiméteres vastagságúra felszeleteljük. A visszamaradó 2 tojást felverjük és a tejföllel elkeverjük ( ha nagyon sűrű kevés vizet is adhatunk hozzá). Zsírral kikenünk egy hőálló edényt, majd az aljára tesszük a felszeletelt zsemlét, rá a kemény tojást és a sült hagymát. Megöntözzük a sült hagymás zsír felével, és folytatjuk a rétegzést. Lényeges, hogy legfelülre zsemle szeletek kerüljenek.Ekkor meghintjük az egészet a hagymás zsír másik felével és az egészet leöntjük a tejfölös tojással. A tetejét zsemlemorzsával megszórjuk, majd a sütőbe tesszük és 15-20 perc alatt készre melegítjük. Tálaláskor apróra vágott lestyánlevéllel megszórva kínáljuk. Csemege uborka, saláta, kovászos savanyúság illik hozzá. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |