| Gyergyói fánk áfonya lekvárral receptSütemények, édességek Hozzávalók: 35+65 dkg. finom liszt, 15 dkg. teavaj ( vagy margarin), 8 db. tojás, 10 dkg. porcukor, 3 dl. tej, 4 dkg. élesztő, 1 kiskanál só, A kisütéshez: olaj, az ízesítéshez: áfonya lekvár. Elkészítés: Kb. 35 dkg.lisztet tálba teszünk, majd hozzáadunk 2 dl. tejet, egy kiskanál sót és 4 dkg. élesztőt elmorzsolva. Jól összekeverjük, majd szobahőmérsékleten pihentetjük, kelesztjük 40-45 percig.Közben a többi lisztet összedolgozzuk a megolvasztott vajjal, a tojások felvert sárgájával,a porcukor felével, csipetnyi sóval és annyi tejjel, hogy gyúrható legyen. Ezt követően a két tésztát összedolgozzuk, pár percig pihentetjük, s a végén kiszaggatjuk, forró olajban kisütjük és áfonya lekvárral kínáljuk. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |