| Áfonyás kevert pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 x 36 cm-es tepsihez 40 dkg liszt 28 dkg cukor 1 evőkanál vaníliás cukor 1, 5 teáskanál sütőpor 1 csipet só 4 nagyobb tojás 20 dkg olvasztott vaj 1 dl olívaolaj 1, 5 dl tej 1 citrom 50-60 dkg áfonya a tálaláshoz: porcukor Elkészítés: A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük. Beledolgozzuk a vajat, az olívaolajat, a tejet és a vaníliás cukrot. A liszthez adjuk a sütőport, a sót, és fokozatosan a tojásos masszához adagoljuk. Beletesszük a citrom reszelt héját és kifacsart levét is. Az alaposan elkevert tésztába forgatjuk az áfonya 1/4 részét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra melegített sütőbe tesszük. 8-10 perc után kivesszük, a tetejére szórjuk a maradék áfonyát, és óvatosan a tésztába nyomkodjuk. Visszatesszük a sütőbe 30-40 percre, amíg a sütemény át nem sül, és a teteje pirosodni nem kezd. 20 perc pihentetés után szeletelhetjük. Porcukorral megszórva kínáljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |