Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyás kevert pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 x 36 cm-es tepsihez
40 dkg liszt
28 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1, 5 teáskanál sütőpor
1 csipet só
4 nagyobb tojás
20 dkg olvasztott vaj
1 dl olívaolaj
1, 5 dl tej
1 citrom
50-60 dkg áfonya
a tálaláshoz: porcukor

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük. Beledolgozzuk a vajat, az olívaolajat, a tejet és a vaníliás cukrot. A liszthez adjuk a sütőport, a sót, és fokozatosan a tojásos masszához adagoljuk. Beletesszük a citrom reszelt héját és kifacsart levét is. Az alaposan elkevert tésztába forgatjuk az áfonya 1/4 részét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra melegített sütőbe tesszük. 8-10 perc után kivesszük, a tetejére szórjuk a maradék áfonyát, és óvatosan a tésztába nyomkodjuk. Visszatesszük a sütőbe 30-40 percre, amíg a sütemény át nem sül, és a teteje pirosodni nem kezd. 20 perc pihentetés után szeletelhetjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Körtés áfonyás sütemény » Áfonyás pite » Áfonyás joghurttorta 1 » Vörösáfonyás péksütemény
» Meggyes-diós kevert süti » Áfonyás-túrós élvezet » Zabpelyhes-áfonyás keksz » Áfonyás fincsi túrótorta
» Áfonyás kocka » Kakaós kevert » Áfonyás-joghurtos kocka » Áfonyás pezsgőkrém
» Kevert gyümölcs süti » Kakaós kevert süti » Áfonyás spenót saláta » Kevert kuglóf


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.