| Áfonyahabos rizskocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg babapiskóta 2 dl tej Tejberizshez: 16 dkg rizs 6 dl tej 1 csapott mokkáskanál őrölt vanília 4 evőkanál kristálycukor reszelt citromhéj 25 dkg mascarpone Áfonya habhoz: 25 dkg mascarpone 12,5 dkg áfonya 3 evőkanál cukor 1 evőkanál citromlé 8 gr zselatin 3 evőkanál víz 3 dl tejszínhab Elkészítés: Először a tejberizst készítjük el. A 16 dkg rizst puhára főzzük állandó kevergetés mellett a tejben. Amikor puha és sűrű lett elzárjuk alatta a hőt és elkeverjük benne a vaníliát, cukrot és a reszelt citromhéjat. Hagyjuk kihűlni, majd összeforgatjuk a mascarponeval. A babapiskóta felét gyors mozdulatokkal tejben megforgatjuk, majd egy 20×30 cm-es tepsi alját kirakjuk vele. Erre terítjük el a kihűlt tejberizst, majd mehet rá ismét babapiskóta. Tulajdonképpen nem szükséges tejbe forgatni, át fog puhulni. Hűtőbe tesszük és elkészítjük a gyümölcshabot. 10 dkg áfonyát a cukorral és a citromlével felfőzünk, a zselatint beáztatjuk a vízbe. Amikor a gyümölcs összeesett a zselatint elkeverjük benne és hagyjuk kihűlni. A mascarponet kevés porcukorral (ha ízlésünk úgy kívánja) kikeverjük, majd a kihűlt áfonya zselét is csomómentesre keverjük benne. Hozzá öntjük a tejszínt és addig verjük, míg kenhető, formatartó állagot nem kapunk. Elterítjük a babapiskótás rétegen, tetejét simára húzzuk és hűtőben hagyjuk pár órán át összeérni az ízeket. Szeleteljük, tetejét kakaóporral hintjük és friss áfonya szemekkel díszítjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |