Tutireceptek.hu fejléc

Vaníliás áfonyadzsem recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:


1250 g áfonya
500 ml narancslé
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Szuper 3:1

Előkészítés:

Az áfonyát megmossuk, lecsöpögtetjük, és kimérjük a megfelelő mennyiséget.

Elkészítés:


Az áfonyát a narancslével és a vaníliás cukorral egy nagy főzőedénybe tesszük, és jól elkeverjük a befőzőcukorral.
Keverés közben nagylángon forrásba hozzuk, állandó kevergetés mellett legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén eltávolítjuk a habot a tetejéről, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket. Mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tanácsok:
Tipp:

Ha még pikánsabbá szeretnénk tenni a dzsemet, akkor 100 ml narancslevet helyettesíthetünk 100 ml rummal.
Az alkoholt a főzés után keverjük dzsemhez.


A receptet beküldte: engleranita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vaníliás szív » Kakaós-vaníliás csiga » Vaniliás kocka » Vaníliás krémes
» Vaníliás alma-krumpli » Málnás vaníliás smoothie » vaníliás-csokis karika » Vaníliás jegeskávé
» Meggyes-vaníliás papucs » Vaníliás-kókuszos torta » Vaníliás lepény! » Almás-vaníliás pite
» Vaníliás almaleves » Vaníliás szelet » Vaníliás krémtúró » Vaníliás darakrém


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.