| Vaníliás áfonyadzsem receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1250 g áfonya 500 ml narancslé 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor 1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Szuper 3:1 Előkészítés: Az áfonyát megmossuk, lecsöpögtetjük, és kimérjük a megfelelő mennyiséget. Elkészítés: Az áfonyát a narancslével és a vaníliás cukorral egy nagy főzőedénybe tesszük, és jól elkeverjük a befőzőcukorral. Keverés közben nagylángon forrásba hozzuk, állandó kevergetés mellett legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén eltávolítjuk a habot a tetejéről, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket. Mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk. Tanácsok: Tipp: Ha még pikánsabbá szeretnénk tenni a dzsemet, akkor 100 ml narancslevet helyettesíthetünk 100 ml rummal. Az alkoholt a főzés után keverjük dzsemhez. A receptet beküldte: engleranita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |