| Áfonyás-túrós élvezet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg túró (zsírszegény tehén) 7 ek zabpehely 3 dl tejföl (10%-os vagy natúr joghurt) 10 db édesítőszer (ujjnyi vízben feloldva vagy 4 ek édesítőpor) 4 dl joghurt (áfonyás light vagy ízlésnek megfelelő) 0.5 citromból nyert citromhéj (reszelve, ízlés szerint) 1 teáskanál vanília aroma Elkészítés: Az áttört túrót, a tejfölt, az édesítőt, a vanília aromát és a citromhéjat jól összekeverjük egy tálban. Előveszünk egy műanyag mikrós edényt vagy bármilyet, aminek teteje van, ez az adag 15x15 cm-es edénykéhez van. Rétegezés: 2 ek zabpelyhet eloszlatunk egyenletesen az alján, majd erre rakjuk a massza harmadát. Megint 2 ek zabpehely, majd a második harmadnyi massza, majd harmadszorra is 2 ek zabpehely, és az utolsó rész massza. A tetejét pedig megszórnjuk a maradék 1 ek zabpehellyel. A dobozt lefedve hűtőbe rakjuk legalább 6-8 órára vagy egy éjjelre. Ez idő alatt a zabpehely jól megszívja magát, így könnyebb adagolni. Tetejére 1-1,5 dl áfonyás joghurtot önthetünk, és indulhat a katarzis! A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |