Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyás-túrós élvezet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg túró (zsírszegény tehén)
7 ek zabpehely
3 dl tejföl (10%-os vagy natúr joghurt)
10 db édesítőszer (ujjnyi vízben feloldva vagy 4 ek édesítőpor)
4 dl joghurt (áfonyás light vagy ízlésnek megfelelő)
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelve, ízlés szerint)
1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:
Az áttört túrót, a tejfölt, az édesítőt, a vanília aromát és a citromhéjat jól összekeverjük egy tálban.
Előveszünk egy műanyag mikrós edényt vagy bármilyet, aminek teteje van, ez az adag 15x15 cm-es edénykéhez van.
Rétegezés: 2 ek zabpelyhet eloszlatunk egyenletesen az alján, majd erre rakjuk a massza harmadát. Megint 2 ek zabpehely, majd a második harmadnyi massza, majd harmadszorra is 2 ek zabpehely, és az utolsó rész massza. A tetejét pedig megszórnjuk a maradék 1 ek zabpehellyel.
A dobozt lefedve hűtőbe rakjuk legalább 6-8 órára vagy egy éjjelre. Ez idő alatt a zabpehely jól megszívja magát, így könnyebb adagolni.
Tetejére 1-1,5 dl áfonyás joghurtot önthetünk, és indulhat a katarzis!


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Háromszoros élvezet » Emeletes élvezet. » Molnárka csokis élvezete » Áfonyás-túrós béles
» Fincsi emeletes élvezet » Három élvezet » Csokoládé krém » Sárgabarackos habos
» Rezgő turós (u1) » Babaszelet » "Fekete" palacsinta » Diétás almás palacsinta
» Túró rudis kevert torta » Kávészelet » Brassói szarvacskák » Ananászos flan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.