| Ribizlis-áfonyás receptSütemények, édességek Hozzávalók: 7 dkg darált mák 30 dkg liszt 20 dkg őrölt mandula 3 teáskanál sütőpor csipetnyi só 20 dkg vaj 20 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 7 db tojás 80 dkg vegyes bogyós gyümölcs (fekete és piros ribizli, áfonya, szeder) Elkészítés: Szemezzük le a szárairól a ribizlit, tegyük egy szűrőedénybe, szórjuk hozzá a többi gyümölcsöt is, majd hideg vízzel öblítsük le. Tegyük a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba, keverjük tíz percig, míg könnyű és habos nem lesz. Szórjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, és keverjük még további öt percig. Mérjük ki egy tálba a lisztet, szórjuk rá a sütőport, sót, darált mákot és az őrölt mandulát. Egyenként üssük a vajas keverékbe a tojásokat, mindegyik tojással jól dolgozzuk össze, majd kanalazzuk hozzá a lisztes keveréket, utána jól dolgozzuk össze. Béleljünk ki sütőpapírral egy nagy tepsit, majd öntsük bele a tésztát, kanállal egyengessük el a tetejét. Szórjuk a tészta tetejére a bogyós gyümölcsöket, egy maréknyit tegyünk félre belőle. Tegyük a tepsit forró sütőbe, és 160-170 fokon süssük 25-30 percen keresztül. Mielőtt kivennénk a sütőből, szúrjunk a tésztába egy fogvájót, és ha már nem ragad rá, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a süteményünk. Ha elkészült, hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk kis kockákra, tetejét porcukorral és bogyós gyümölcsökkel szórjuk meg. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |