Tutireceptek.hu fejléc

Ribizlis-áfonyás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
7 dkg darált mák
30 dkg liszt
20 dkg őrölt mandula
3 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
7 db tojás
80 dkg vegyes bogyós gyümölcs (fekete és piros ribizli, áfonya, szeder)

Elkészítés:
Szemezzük le a szárairól a ribizlit, tegyük egy szűrőedénybe, szórjuk hozzá a többi gyümölcsöt is, majd hideg vízzel öblítsük le.

Tegyük a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba, keverjük tíz percig, míg könnyű és habos nem lesz. Szórjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, és keverjük még további öt percig.

Mérjük ki egy tálba a lisztet, szórjuk rá a sütőport, sót, darált mákot és az őrölt mandulát. Egyenként üssük a vajas keverékbe a tojásokat, mindegyik tojással jól dolgozzuk össze, majd kanalazzuk hozzá a lisztes keveréket, utána jól dolgozzuk össze.

Béleljünk ki sütőpapírral egy nagy tepsit, majd öntsük bele a tésztát, kanállal egyengessük el a tetejét. Szórjuk a tészta tetejére a bogyós gyümölcsöket, egy maréknyit tegyünk félre belőle.

Tegyük a tepsit forró sütőbe, és 160-170 fokon süssük 25-30 percen keresztül. Mielőtt kivennénk a sütőből, szúrjunk a tésztába egy fogvájót, és ha már nem ragad rá, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a süteményünk.

Ha elkészült, hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk kis kockákra, tetejét porcukorral és bogyós gyümölcsökkel szórjuk meg.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cseresznyés (meggyes) süti » Banános muffin egyszerűen » Almás-túrós farsangi fánk » Piskótás túrós rétes
» Omlóshabos dióspite » Erika cseresznyés piskóta » Meggyes süti » Mákos-vaníliás kifli-Mákvirág
» Mascarponés álom » Mocha-choco torta » Diós almák » Kölespehelyfelfújt-torta
» Gyors bögrés kakaós » Csokis rakott babapiskóta » Túrós Gúla » Ál-tiramiska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.