| Gyergyói kaporleves receptLevesek Hozzávalók: 2 liter tyúkhúsleves, 25 - 30 dkg. tyúkhús főzve, 1 csokor friss zöld kaporlevél, 3 dkg. vaj, 1 evőkanál liszt, 2 db. tojás sárgája, 2 dl.tejszín, só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, csipetnyi csombor ( birsikafű) Elkészítés: A főtt szárnyas húst apróra vágjuk és a leveshez adva felfőzzük.A kapor leveleket egészen apróra vágva a vajas-lisztes rántáshoz adjuk, elkeverjük és óvatosan a leveshez adjuk. A tejszínnel elkeverjük a tojássárgákat, amit szintén a leveshez adunk majd az egészet felfőzzük. Forrón tálaljuk, pirított zsemlekockákkal és füstölt sajtreszelékkel megszórva. Tanácsok: Ehhez a leveshez általában kész húslevest használnak fel, de lehet erőleves kockából is főzni, ha van előre megfőzött szárnyas hús. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |