| Francia rakott burgonya receptEgytálételek Hozzávalók: 10 db burgonya 1 szál lecsókolbász 7 db tojás 1 vöröshagyma sajt. A besamelmártás mártáshoz 10 dkg vaj, 2-3 ek liszt, kb. 2 dl tejszín, kb. 5 dl tej, szerecsendió, bors,vegeta. Elkészítés: A burgonyát megfőzöm, lehűtöm (nem kell teljesen puhára főzni mert ugye még sülni fog ) . A tojásokat szintén megfőzöm. A hagymát üvegesre pirítom és hozzáadom a karikára vágott lecsókolbászt, és azt is pirítom egy kicsit a hagymával. Egy nagyobb edénybe teszem a felkarikázott burgonyát és tojásokat,valamint a hagymás kolbászt.Ezeket jól összekeverem. Ezután elkészítem a besamelmártás: A vajat felolvasztom egy nagyobb serpenyőben,hozzáadom a lisztet,kikeverem és egy kicsit pirítom. Fokozatosan hozzáadom a tejszínt és a tejet. Folyékony mártás sűrűségűnek legyen. Hozzákeverem a mártást az előbb összekevert anyagokhoz és kikent,zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntöm. Tetejére reszelt sajtot rakok és addig sütöm míg a tetején a sajt teljesen meg nem pirul. Tanácsok: Finom szaftos, nem száraz. A receptet beküldte: sziszikeccs Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |