Tutireceptek.hu fejléc

Pulykaszelet burgonyabundában recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya, 1 vöröshagyma, 15 dkg kemény sajt, 1 tojás, 2 ek. liszt, aprított petrezselyem zöld, 80 dkg pulykahús, 2 ek. vaj, 5-6 evőkanál olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
A burgonyát héjastól félpuhára főzzük, majd kihűtjük, meghámozzuk, durvára reszeljük. A hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A burgonyát alaposan összegyúrjuk a hagymával, a sajttal, a tojással meg a liszttel, majd beledolgozzuk a petrezselyem zöldet, sóval, borssal ízesítjük.
A húst kis szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, fűszerezzük és mindkét oldalát megsütjük. Rövid ideig hűlni hagyjuk majd a burgonyás keverékkel beburkoljuk. Az olívaolajon vagy étolajon, közepes hőfokon világosbarnára sütjük. Saláta vagy zöldségköret illik hozzá.

Tanácsok:
Bármilyen húsból elkészíthető
- nekem ez a mennyiségű burgonyabunda a 3 normál szelet húsra volt elegendő. 80 dkg húshoz biztosan nem elég!
- Legkönnyebben úgy lehet beburkolni a húst, hogy közben fóliába tesszük, úgy nem ragad és lehet formázni is.


A receptet beküldte: zsili


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykaszelet cukkínin » Hal burgonyabundában » Ínyenc pulykaszeletek » Bakonyi tésztával
» Kesudiós-sörös kacsa » Rajnai marhamáj » Rakott tarjás burgonya » Zöldséges csirkepite
» Csáky rostélyos » Fokhagymás csülökfalatkák » Sajtos-sonkás hústekercs » Kemencében sült oldalas
» Csirke alaplé » Cukkinis csirkeszeletek » Pulykás finomság » Rakott kel sajttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.