| Pulykaszelet burgonyabundában receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 1 vöröshagyma, 15 dkg kemény sajt, 1 tojás, 2 ek. liszt, aprított petrezselyem zöld, 80 dkg pulykahús, 2 ek. vaj, 5-6 evőkanál olívaolaj, só, bors Elkészítés: A burgonyát héjastól félpuhára főzzük, majd kihűtjük, meghámozzuk, durvára reszeljük. A hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A burgonyát alaposan összegyúrjuk a hagymával, a sajttal, a tojással meg a liszttel, majd beledolgozzuk a petrezselyem zöldet, sóval, borssal ízesítjük. A húst kis szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, fűszerezzük és mindkét oldalát megsütjük. Rövid ideig hűlni hagyjuk majd a burgonyás keverékkel beburkoljuk. Az olívaolajon vagy étolajon, közepes hőfokon világosbarnára sütjük. Saláta vagy zöldségköret illik hozzá. Tanácsok: Bármilyen húsból elkészíthető - nekem ez a mennyiségű burgonyabunda a 3 normál szelet húsra volt elegendő. 80 dkg húshoz biztosan nem elég! - Legkönnyebben úgy lehet beburkolni a húst, hogy közben fóliába tesszük, úgy nem ragad és lehet formázni is. A receptet beküldte: zsili Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |