| Lombardiai göngyölt csirke receptHúsételek Hozzávalók: 2 nagy csirkemell 4 hajszálvékony gépsonkaszelet 4 vékony szelet sajt 1-2 evőkanál liszt 2 evőkanál olaj 1 dl száraz fehérbor diónyi vaj 1 erőleveskocka só, bors Elkészítés: A csirkemelleket 4 nagy szeletté verjük. Sózzuk, borsozzuk, és mindegyikre először egy szelet sonkát, majd egy szelet sajtot fektetünk. Egyenként összegöngyöljük, és hústűvel öszetűzzük, a végeiket pedig betűrjük, nehogy a megolvadt sajt sülés közben kifolyjon. A göngyölegeket lisztbe forgatjuk, majd az olajban körös-körül hirtelen megpirítjuk. Utána tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé fektetjük, a bort meg egy deci vizet öntjük alá, és az erőleveskockát meg a vajat belemorzsoljuk. Lefedve sütőben 20-25 percig pároljuk, majd amikor már a hús puha, a fedőt levéve a levét besűrítjük. Karikákra vágva, a pecsenyelével megöntözve tálaljuk. A receptet beküldte: Dizzz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |