| Extra pulykamell receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg pulykamell, 4 savanykás alma, 2 fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 10 dkg vaj, só, bors. Elkészítés: A pulykahúst féltenyérnyi, nem túl vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, serpenyőben fehéredésig sütjük, majd kiszedjük. A meghámozott almát felkarikázzuk, a hús- és az almaszeleteket egy kivajazott, lehetőleg szögletes edénybe lerakjuk, az edény oldalához döntve azokat. A serpenyőben maradt olajon átforgatjuk a felkarikázott vöröshagymát, ráöntjük a tejszínt, majd az egészet felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, aztán az almás húsra öntjük. Előmelegített sütőben 30 percig alaposan átsütjük. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |