| Mediterrán rántott csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1 db csirke (kb. 1,2 kg) 10 dkg liszt 2 tojás 10 dkg reszelhető sajt 10 dkg zsemlemorzsa 3 dl olaj fél citrom vagy citromlé fél csomag petrezselyem só, őrőlt bors olaj a sütéshez Elkészítés: Keverje össze az olajat a citromlével, a sóval, a borssal és az apróra vágott petrezselyemmel. A megtisztított és feldarabolt csirkét pácolja a fűszeres olajban 4-5 órán keresztül, hűtőszekrényben. Időnként forgassa meg benne a darabokat, hogy a lé mindenhol egyformán érje. Pácolás után csöpögtesse le a húst, majd a lisztben, a felvert tojásban, és a reszelt sajttal összekevert zsemlemorzsában forgassa meg. Felforrósított olajban, de lassú tűzön süsse, fedő alatt. Köretnek sült hasábkrupli, vagy kukoricás rizs illik hozzá. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |