Tutireceptek.hu fejléc

Grillezett padlizsánból készült lasagne bazsalikommal és mozarellával recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
2 db padlizsán
2 dl olívaolaj (extra szűz)

bors
balzsamecet
egy ágacska friss rozmaring
fél fej fokhagyma
zöldsaláta
bazsalikom
mozarella
citromlé
paradicsom

Elkészítés:
A padlizsánokat fölkarikázzuk ujjnyi vastagra. A szeleteket megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd grillrácson, vagy grillserpenyőben mindkét oldalukat megsütjük. Olívaolajból egy pár csepp balzsamecettel, a friss rozmaringgal, s az aprított fokhagymával páclevet készítünk, melybe beletesszük a forró padlizsánszeleteket és ott hagyjuk kihűlni.
A tálaláskor egy tányérra zöldsaláta-leveleket teszünk, erre helyezünk egy padlizsánkarikát, arra egy bazsalikomlevelet, majd egy vékony szelet mozarella sajtot. Ezt még kétszer megismételjük, majd az egészet megöntözzük balzsamecettel, olívaolajjal és egy pár csepp citromlével. Végül a tálat paradicsomkarikával díszítjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Grillezett zöldségek » Lasagnetészta (egyszerű) » Durumtésztás lasagne » Velencei lasagne
» Lasagne 2. » Grillezett steak » Gombás, csirkés lasagne » Lasagne recept Emyke módra
» Tökös Lasagne » Grillezett fekete retek » Grillezett tarja » Spenótos- túrós lasagne
» Csirkés-gombás lasagne » Vegetariánus lasagne » Pulykából készült komplett » Grillezett húspogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.