| Tökös Lasagne receptReform ételek Hozzávalók: • 1 sütőtök • 2 fej vöröshagyma • 2 gerezd fokhagyma • 10 szárított paradicsom • 3 dl erőleves • 1 evőkanál vaj • 1 evőkanál liszt • 2,5 dl tej • őrölt szerecsendió • 16 lasagnelap • 15 dkg reszelt sajt • 2 evőkanál olaj • só, bors Elkészítés: A tököt megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a húsát felkockázzuk. A paradicsomot lecsepegtet jük, szárazra töröljük, és vékony csíkokra daraboljuk. A hagymát, valamint a fokhagymát megtisztítjuk, és egészen apróra daráljuk. Egy serpenyőben felfor rósítjuk az olajat, ebbe belehelyezzük az előkészített hozzávalókat, majd a zöldségeket rövid ideig pároljuk, felöntjük az erőleves felével, és körülbelül öt percig főzzük, sóval, borssal ízesítjük. Elkészítjük a mártást: a vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet, és világosra pirítjuk. A szószt felöntjük a tejjel, tíz percig kis lángon, állandó kevergetés mellett főzzük, majd összeforraljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Kikenünk zsiradékkal egy tűzálló tálat, aztán felváltva rétegezzük benne a megfőtt lasagnelapokat és a zöldségeket úgy, hogy a műveletet a tésztával kezdjük és fejezzük be. A rakottasra ráöntjük a maradék erőlevest, valamint a mártást, és a reszelt sajttal megszórva előmelegített sütőben, 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Tanácsok: Tálaláskor is bolondíthatjuk még egy kis sajttal. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 530 kcal A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |