| Gombás, csirkés lasagne receptTésztafélék Hozzávalók: 8-10 lap lasagne 1 db csirkemell filé 50 dkg gomba fél doboz kukoricakonzerv 1 közepes fej vöröshagyma 1 dl olivaolaj 5 dkg vaj 2 ek liszt*** 1 l tej só bors 1 tk szerecsendió 1 tk kakukkfű 30 dkg füstölt sajt parmezán fokhagyma Elkészítés: Gombát megpucolom, felvágom szeletekre, csirkemellet megmosom, vékony csíkokra vágom, hagymát felvágom apró kockákra. Húst a kakukkfűvel, sóval, borssal egy tálba teszem (én tettem hozzá még frissen vágott bazsalikomot is, az eredeti recept nem írta). Forró olivaolajba teszem a hagymát és üvegesre pirítom, majd hozzáadom a csirkemellet, és amikor már éppen kezd megpirulni a gombát is hozzáadom. Közben elkészítem a besamellt: a vajhoz hozzáadom a lisztet, majd szépen lassan hideg tejjel fokozatosan felengedem, közben (kézi) habverővel folyamatosan kevergetem. Sózom, borsozom, adok hozzá szerecsendiót, zúzott fokhagymát. Egy tepsibe rétegezem a lasagne-t: alulra kerül egy réteg besamel, majd a tésztalap, majd ismét besamel, aztán a kukorica, csirkés gomba, sajt és így tovább, a tetejére kerüljön a maradék besamel és a tetejét jól szórjuk meg füstölt és még valamilyen reszelt sajt keverékével. Kb 35-40 perc alatt 180 fokos sütőben megsütjük, akkor jó, ha a teteje már pirul. JÓ ÉTVÁGYAT! Tanácsok: A besamellhez több lisztet használtam, mert egy liter tejhez túl kevés volt a két evőkanál, híg lötty lett belőle. Az eredeti receptben nem volt fokhagyma, én a besamellhez azt is tettem (2-3 gerezdet). A receptet beküldte: _anatha_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |