| Lasagne 2. receptReform ételek Hozzávalók: A tésztához: (lehet készen kapható lasagne tésztával is készíteni, ezt előre meg kell főzni) - tetszés szerinti liszt (én a frissen őrölt teljeskiőrlésű tönkölybúza lisztet szeretem), - víz (desztillált víz, szűrt víz), - egy kis Tamari. A töltelékhez: - karalábé vagy tök lereszelve, (lehet vegyes zöldség is) - hagyma, - olaj, - paprika, - zöld-fűszerek, konyha-füvek - szója tejszín - növényi sajt Elkészítés: - Egy szűk fél kiló lisztet vízzel és egy kis tamarival összegyúrok, a játékgyurmánál kicsit puhább állagúra. Állni hagyom, közben elkészítem a tölteléket. - A hagymából, paprikából pörkölt alapot csinálok, és beleteszem a karalábét, vagy a tököt - ezek helyettesítik a darált húst. - Közben annyi vizet teszek hozzá, hogy a hagyományos zöldségpörköltnél hígabb legyen, mert ebben a lében fő meg a tészta is. - A hőálló tálat kiolajozom, a tészta egy részét vékonyra nyújtom, és beleszabom a tepsibe. Ezután a meleg töltelékből teszek rá. Újabb lap tészta, újabb adag töltelék. Általában úgy sikerül a töltet mennyisége, hogy 3-4 réteg lesz. A tetejére megint akkora lapot szabok, hogy letakarja. A közbülső lapokat inkább kisebbre méretezem, hogy ne érjen össze, mert nyers maradhat. Tetejére teszek egy kis pörköltlét, reszelek növényi sajtot, majd letakarom fóliával, és 25-30 percig előmelegített sütőben párolódni, főni hagyom. Ennyi idő alatt a tészta megfő, ekkor leveszem a fóliát, és pár percre visszateszem, kicsit megpirítom a tetejét. Tanácsok: Egy tál friss – évszaknak megfelelő – saláta elfogyasztása után, Vacsorára önállóan fogyasztható. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: apokrif Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |