| Grillezett zöldségek receptKöretek Zöldséges ételek Hozzávalók: nagy padlizsán 2 nagyobb cukkini 2 sárga színű paprika 2 koktélparadicsom 2 endivia saláta 8 zöld spárga 1 kis fej radicchio saláta 2 fej vöröshagyma 30 dkg tofu 2 dl tejföl 1 csomag zsázsa 2 dkg kapribogyó 1 gerezd fokhagyma petrezselyem szójaszósz olívaolaj só Elkészítés: A padlizsánt felszeleteljük, besózzuk, és szűrőbe tesszük, hogy jól lecsöpögjön. A paprikákat félbevágjuk, a cukkiniket hosszában vékonyan felszeleteljük. A paradicsomokat, az endíviákat és a hagymákat félbevágjuk, a radicchiót négy részre osztjuk, a megtisztított spárgát 10 percig sós vízben főzzük, majd feldaraboljuk. A zöldségeket egymás után forró grillrácsra tesszük: előbb a padlizsánt, a paprikát és a cukkinit, majd a spárgát, az endíviát, a radicchiót és a hagymát, végül a paradicsomot sütjük. A tofut kockákra vágjuk, és 3 percig grillezzük. Az összes hozzávalót megsózzuk, levesszük a tűzről, összekeverjük 2 evőkanál olívaolajjal meg 1 evőkanál szójaszósszal, és melegen tartjuk. Közben serpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk, megpirítjuk benne a fokhagymát, majd összezúzzuk. Hozzáadjuk az elmorzsolt kapribogyót, 1 evőkanál finomra vágott petrezselymet és zsázsát. Amikor kihűlt, tejföllel összekeverjük. Nagy tálba halmozzuk a grillezett zöldségeket, és tálkában mellé kínáljuk a mártást. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 335 kcal A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |