| Csirkés-gombás lasagne receptEgytálételek Hozzávalók: 75 dkg csirkefilé 20 dkg gomba 75 dkg brokkoli 75 dkg húsos paradicsom (vagy egy doboz hámozott paradicsom) 2 db hagyma 3 gerezd fokhagyma 2 evőkabál olaj 1/2 kg lasagne tészta só bors A szószhoz: 1 evőkanál vaj 1 evőkanál liszt 2,5 dl húsleves 1 pohár tejszín 15 dkg sajt Elkészítés: A csirkehúst és a gombát csíkokra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a paradicsomot hámozzuk és apróra daraboljuk, a hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. A hagymát és a fokhagymát az olajon megpároljuk, majd a húst és a gombát hozzáadjuk. Kevergetve 5 percig sütjük, majd beletesszük a brokkolit és a paradicsomot is. Sóval, borssal ízesítjük, fedő alatt 5 percig pároljuk. A szószhoz a vajból, lisztből, húslevesből rántást készítünk, hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt sajtot. A sütőtálba kevés húslevest teszünk, majd a tésztát rétegesen lerakjuk a raguval, szósszal, fölül tészta és a szósz maradéka legyen. 200 fokon 30 percig süssük. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: RLindi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |