| Durumtésztás lasagne receptHozzávalók: fél kg sovány darálthús 2-3 fej szeletelt gomba 1 reszelt sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 e.kanál olivaolaj sürített paradicsomlé só, bors, bazsalikom, kakukkfű, oregánó 4 dl zsírszegény tej 2 e.kanál teljeskiörlésű liszt só, bors, örölt szerecsendió 9 db durumlisztes lasagne tészta 5 dkg sovány sajt Elkészítés: Az olajon előbb a kétféle hagymát, majd a húsit és a répát valamint a gombát kissé lepíritom, hozzáadom a paradicsomlevet, és a fűszereket, készre párolom. Közben elkészítem a besamelmártást. Egy téglalap alakú jénaiba kevés mártást teszek rá 3 db tésztát, majd a húsi felét újból 3 db tésztát a mártás felét, a megmaradt húsit és a tésztát ill. a mártás végét, és rá a reszelt sajtot. Sütőben kb 30-40 perc alatt készre sül. Tanácsok: Egy durumtésztás lasagne lap 59 kcal és 12,1g CH. Az én tálam 27cm x 17cm-es, így 3 db tészta fér egymás mellé. A receptet beküldte: valcsi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |