| Halgombócleves receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók 5 személyre: * 45 dkg ponty vagy amurfilé * 15 dkg árpagyöngy * 5 dkg zsemlemorzsa * 2 db tojás * 1 dkg édes fűszerpaprika * ½ dkg erős fűszerpaprika * 5 dkg vöröshagyma * fokhagyma * majoranna * őrölt feketebors Elkészítés: A pontyot lefilézzük, és a csontokból halászlé alaplevet főzünk. A halfilét – miután leszedtük a halhúst a bőrről – húsdarálón ledaráljuk. Az árpagyöngyöt kétszeres mennyiségű sótlan vízben felfőzzük. Egy kis ideig állni hagyjuk, és csak ezután keverjük hozzá a darált halhúshoz. Teszünk hozzá tojást, apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, majorannát, fűszerpaprikát, egy kevés őrölt feketeborsot, erőspaprikát, zsemlemorzsát. Az egészet jól összegyúrjuk, és kis gombócokat formázunk belőle. A gombócokat az átpasszírozott, forrásban lévő halalaplében kifőzzük. A receptet beküldte: jozsó51 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |