| Gombával töltött kellevél receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: kb 80dkg-os kelkáposzta 25dkg gomba kb 5 dkg hagyma 1 zsemle 2 tojás 1 cs petrezselyem olaj,só,fehér bors,őrölt kömény, 5dkg vaj Elkészítés: Miután a kelkáposzta torzsáját hegyes késsel kivágjuk,forrásban lévő,enyhén sós vízbe tesszük.Húsvillával folyamatosan kiszedjük a már megpuhult leveleket,és elvékonyítjuk,vagy kivágjuk a vastagabb szárrészeket. A gombát megtisztítjuk,apróra vágjuk,és a szintén apróra vágott,kevés olajon megpirított hagymához adjuk.Sóval,borssal,köménnyel ízesítjük,és addig pároljuk,amíg a gombáról a leve el nem párolódik. 1 tojást keményre főzünk,felkockázunk,a petrezselymet finomra vágjuk,a zsemlét beáztatjuk és ha felpuhult,jól kinyomkodjuk. A gombához keverjük a zsemlét,petrezselymet,főtt tojást,és 1 nyers tojást,ha kell utána ízesítünk. Ezt a tölteléket ráhalmozzuk a kellevelekre,a levelek szélét felhajtjuk,a hajtásra merőlegesen felgöngyöljük.Tűzálló,vajjal kikent edénybe szorosan egymás mellé fektetjük,a tetejükre rá kockázzuk a maradék vajat.Alufóliával letakarjuk és forró sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük. (Esetleg reszelt sajt kerülhet a tetejére) Tanácsok: Én fűszeres vajjal szoktam a tetejét megkenni. Vaj,icipici delikát,pici fokhagymapor,bazsalikom. Az összetevőket saját ízlésünk szerint állíthatjuk össze.Erre szoktam egy kis reszelt sajtot szórni. A receptet beküldte: csiga4dada Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |