Tutireceptek.hu fejléc

Gombás palacsinta/tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Töltelékhez:
hagyma
paprika

bors
víz
liszt
tejföl
gomba

+sajt

Palacsintához:

liszt
víz
tej
tojás
buborékos ásványvíz

Elkészítés:
Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, felöntjük egy kis vízzel és beleszórjuk a paprikát (így biztos nem lesz keserű).
Beletesszük a feldarabolt gombát, lefedjük. Amíg nem enged elég levet, többször megkeverjük.
Sóval és borssal ízesítjük.
Ha már megpuhult a gomba, egy kicsit merjünk a habarásba és keverjük el benne, így a habarás átveszi az étel hőmérsékletét és könnyebben elkerülhetjük a csomósodást.

Csomómentesre összekeverjük a palacsinta hozzávalóit, megsütjük.

Egyesével is megtölthetjük a palacsintákat, de rétegesen is tehetjük őket a jénaiba.

Tejfölös tojásos reszelt sajtot kenünk a tetejére, addig sütjük, míg rá nem pirul.

Jó étvágyat! :)

Tanácsok:
A gombát tésztához is keverhetjük, nagyon finom. :)


A receptet beküldte: f.evelin


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes-gombás szósz » Gombás haltál » Gombás csirkecomb » Gombás kocka
» Tejszines gombás » Rókagombás omlett » Gombás libacomb » Erdőszéli gombás tojás
» Gombás csirkemáj almával » Piritott gombás spárga » Húsos, gombás fasirt » Gombás masni
» Gombás csomagok » Szerb gombás zakuszka » Hagymás-gombás csirkemáj » Pulykamell+gombás mártás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.