| Gombás palacsinta/tészta receptTésztafélék Hozzávalók: Töltelékhez: hagyma paprika só bors víz liszt tejföl gomba +sajt Palacsintához: só liszt víz tej tojás buborékos ásványvíz Elkészítés: Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, felöntjük egy kis vízzel és beleszórjuk a paprikát (így biztos nem lesz keserű). Beletesszük a feldarabolt gombát, lefedjük. Amíg nem enged elég levet, többször megkeverjük. Sóval és borssal ízesítjük. Ha már megpuhult a gomba, egy kicsit merjünk a habarásba és keverjük el benne, így a habarás átveszi az étel hőmérsékletét és könnyebben elkerülhetjük a csomósodást. Csomómentesre összekeverjük a palacsinta hozzávalóit, megsütjük. Egyesével is megtölthetjük a palacsintákat, de rétegesen is tehetjük őket a jénaiba. Tejfölös tojásos reszelt sajtot kenünk a tetejére, addig sütjük, míg rá nem pirul. Jó étvágyat! :) Tanácsok: A gombát tésztához is keverhetjük, nagyon finom. :) A receptet beküldte: f.evelin Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |