| Gombás szarvastokány receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg szarvascomb 4 ek. olaj 1 fej hagyma 2 ek. paradicsompüré 2 dl fehérbor 10 dkg vargánya 10 dkg rókagomba 1 db babérlevél 1 csokor petrezselyem 4 dkg liszt 2 dl tejföl csipet kakukkfű csipet só csipet bors Elkészítés: Olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, ezzel tovább pirítjuk, majd belerakjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Fedő alatt pároljuk, szűkség szerint kevés borral meglocsoljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a megtisztított és jól megmosott vargányát és a rókagombát. Babérlevéllel és vágott petrezselyemmel ízesítjük. Amikor a hús megpuhult, liszttel elkevert tejföllel sűrítjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |