| Gombás tengeri hal saját ízlés szerint receptHalas ételek Hozzávalók: 40 dkg tengeri hal (én tőkehalfilével csináltam épp) 15 dkg gomba 5 dkg margarin 2 dkg liszt 1 dl tejszín 6 dkg sajt reszelve só bors petrezselyemzöld fél fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma két csík bacon szalonna pici citromlé fél deci fehérbor egy rozmaringág Elkészítés: A margarinon megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, majd a zúzott (vagy reszelt) fokhagymát is. Beledobom a nagyobb darabokra vágott gombakockákat is (apróbb szeműt mondjuk félbe, vagy négybe), majd mikor kissé megpirultak, a szintén nagyobb darabokra vágott - előzőleg citromlével meglocsolt - halfilét is beleteszem, pirítom tovább együtt. Sózom, borsozom. Rászórom a lisztet, összekeverem, és mehet rá a tejszín, a fehérbor és az apróra vágott petrezselyem. Felforralom, majd az egészet beleöntöm egy jénai tálba, ráteszem a nagyobb szeletekre vágott bacon szalonnát, ráreszelem a sajtot, és ráhelyezek egy rozmaringágat. 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg szépen meg nem sül a sajt a tetején. Tanácsok: Eredetileg 4 személyre volt írva a recept, de simán megettük ketten plusz egy kicsit a két éves kislányunk is. :) Szóval inkább két személyes. Hozzá rizibizit csináltam, de fűszeres tepsis krumplival is finom lehet, vagy salival, de olvastam olyat is, hogy párolt brokkolival és tartárral tálalták fel ennek egy változatát. Úgy is finom lehet. A receptet beküldte: _anatha_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |