| Madártej (saját recept) receptHozzávalók: Hozzávalók: 6 dl tej, 2 tojás, 2 kávéskanál vaníliás pudingpor, kis darab vaníliarúd, 50-60 csepp folyékony edesoitoszer. Elkészítés: Elkészítés: A tojássárgáját alaposan kikeverjük a folyékony edesitovel, majd beledolgozzuk a pudingport, szükség szerint 1-2 evőkanál tejet. A tej nagyobb részét felforraljuk a vaníliarúddal és kifőzünk benne személyenként egy vagy két habgaluskát. A tojáshabba is tehetünk néhány csepp édesítőszert. Kiemelve a habot egy mély üvegtálba tesszük, a kikevert tojássrgáját pedig óvatosan a forró tejhez keverjük, majd állandó keveréssel besűrítjük. Óvatosan a habgaluskák alá öntjük, és lehűtve tálaljuk. 1 adag E: 480 kJ / 115 kcal Sz: 10 g A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |