| Gombás szoljanka receptEgytálételek Hozzávalók: 80 dkg fejes káposzta 25 dkg gomba 10 dkg savanyú uborka 5 dkg paradicsompüré 2 dl tejföl 10 dkg vöröshagyma 2 evőkanál olaj 3 dkg zsemlemorzsa 1 db babérlevél édesítőszer só Elkészítés: A legyalult káposztát megsózzuk, és az olajon a felszeletelt hagymával együtt megpároljuk. Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzátesszük a paradicsompürét, a babérlevelet, pár csepp édesítőszert. A szeletekre vágott gombát megfőzzük. Amikor az kész, hozzákeverjük az apróra vágott uborkát. Egy tűzálló tálba beletesszük a káposztakeverék felét, ráöntjük a gombát, betakarjuk a káposzta másik felével. A tetejét megtejfölözzük, zsemlemorzsával meghintjük, és előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |