| Gombás-rizs receptEgytálételek Hozzávalók: 25 dkg rizs 10 dkg gomba 1 fej hagyma petrezselyemzöld só bors vaj Elkészítés: Megtisztítjuk, megmossuk a gombát, majd felszeleteljük. A vajat felteszzük olvadni, és hozzáadjuk a kockára vágott hagymát is. Mikor pirul, ráöntjük a gombát és a petrezselymet, ízlés szerint ízesítjük sóval és borssal. Pici vízzel felengedjük és puhára főzzük. A rizst forró vajba helyezve felhevítjük. Fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük forrásban levő vízzel. Letakarva félpuhára főzzük, ekkor hozzákeverjük a párolt gombát, , megsózzuk, és mint a párolt rizst, úgy készítjük el a továbbiakban. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |