| Gombás-sajtos bukta receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 5 dkg margarin 2,5 dkg élesztő 2,5 dl víz 1 evőkanál cukor 1-2 k.k. só A gombakrémhez: 20 dkg gomba 1 kis fej vöröshagyma 3 evőkanál liszt 1/2 csokor petrezselyem só, bors, vegeta, olaj A tetejére: 1 tojás és 10 dkg sajt Elkészítés: Az élesztőt felfuttatom, majd az alapanyagokkal jól összedolgozom, és kb.kétszeresére kelesztem! Olajozott felületen 12 részre osztom, majd beletöltöm a krémet,kis batyukat formázok belőle, a tetejét megkenem tojással, megszóróm sajtal, végűl közepes hőmérsékeltű sütőben megsütöm! A gombakrém: A gombát felkockázom és bő olajon megpirítom,majd hozzáadom a többi alapanyagot és még pár percig pirítom,majd felöntöm annyi vízzel hogy sűrű masszát kapjak!Ezt töltöm a tésztába! Tanácsok: Reggelire, vacsira, vendégvárónak!(húsevőknek+1 sonkaszelet a tészta és a krém közé!) Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Tabipoczak Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |