| Gombás, padlizsános sertésragu receptZöldséges ételek Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb v. lapocka csíkokra vágva 20 dkg gomba felszeletelve 2 db zöldpaprika felkarikázva 2 fej vöröshagyma felkockázva 4 db fejeskáposzta levél csíkokra vágva 2 db padlizsán nagyobb kockákra vágva 5 gerezd préselt fokhagyma 1 kávéskanál fűszerkeverék (virgin v. delikát) 1 késhegynyi őrölt bors 1 kávéskanál méz 1 evőkanál vörösbor 1 kávéskanál capri-bogyó (elmaradhat) 6 evőkanál étolaj v. olíva olaj 1 evőkanál szójamártás 1 csipet só Elkészítés: A hagymát csipet sóval megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a húst és addig pároljuk, míg zsírjára nem sült. Annyi vízzel engedjük fel, amennyi ellepi. Mikor puhára főtt, belepároljuk a gombát, zöldpaprikát, káposztát, padlizsánt, - megszórjuk a fűszerkeverékkel és őrölt borssal, beleadjuk a mézet, bort, capri-bogyót, szójamártást és kevés vízzel felöntve - közepes hőfokon - fedő alatt készre pároljuk. Átkeverjük a fokhagymával, s amennyiben szükséges, még adhatunk hozzá szójamártást, - de csak óvatosan, - el ne sózzuk. Tanácsok: Köret: főtt spagetti v. párolt rizs. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |