Tutireceptek.hu fejléc

Gombás, padlizsános sertésragu recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb v. lapocka csíkokra vágva
20 dkg gomba felszeletelve
2 db zöldpaprika felkarikázva
2 fej vöröshagyma felkockázva
4 db fejeskáposzta levél csíkokra vágva
2 db padlizsán nagyobb kockákra vágva
5 gerezd préselt fokhagyma
1 kávéskanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1 késhegynyi őrölt bors
1 kávéskanál méz
1 evőkanál vörösbor
1 kávéskanál capri-bogyó (elmaradhat)
6 evőkanál étolaj v. olíva olaj
1 evőkanál szójamártás
1 csipet só

Elkészítés:
A hagymát csipet sóval megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a húst és addig pároljuk, míg zsírjára nem sült. Annyi vízzel engedjük fel, amennyi ellepi. Mikor puhára főtt, belepároljuk a gombát, zöldpaprikát, káposztát, padlizsánt, - megszórjuk a fűszerkeverékkel és őrölt borssal, beleadjuk a mézet, bort, capri-bogyót, szójamártást és kevés vízzel felöntve - közepes hőfokon - fedő alatt készre pároljuk.
Átkeverjük a fokhagymával, s amennyiben szükséges, még adhatunk hozzá szójamártást, - de csak óvatosan, - el ne sózzuk.

Tanácsok:
Köret: főtt spagetti v. párolt rizs.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Svéd gombasaláta » Gombás-sajtos karaj » Zöldséges sertésragu » Gombás rakott csirkee
» Vegyes erdei gombasaláta » Tojásos-gombás krumpli » Sertésragu Budapest módra » Sonkás gombás penne
» Gombás-cukkinis rizottó » Gombás hal palacsintaágyon » gombás fasírt » Gombás-tejfölös pulykamell
» Gombás harcsapaprikás » Gombás, sonkás omlett » Gombás tepsis burgonya » Sonkás-gombás rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.