| Vegyes erdei gombasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 15 dkg. mezei csiperke (sampinyon) 15 dkg. sárga rókagomba 25 dkg. hirip ( tinórú) gomba só, 5 evőkanál napraforgó olaj,2 evőkanál olivaolaj 1 kiskanál őrölt feketebors, 20 dkg. érett paradicsom 1 csokor metélőhagyma 5 dkg. vaj ( vagy sertészsír) 1 egész citrom leve 2 evőkanál almaecet, 1 csokor metélőhagyma, 1 nagy fej friss saláta Elkészítés: A gombákat jól megmossuk, lecsöpögtetjük és felszeleteljük. Az olajat felforrósítjuk és a gombát rádobjuk, s majdnem készre pároljuk Közben sózzuk, borsozzuk. Ha bővebb levet engedtek, akkor kiszedjük. Közben a paradicsomot finoman felszeleteljük, a metélőhagymát felaprózzuk, a salátát megmossuk és apró darabokra tépdeljük a leveleit.Az egészet összekeverjük, majd olajos salátaöntetet készítünk a citrom levéből, az ecetből és az olivaolajból, amit ízesithetünk kevés sóval is. Végül az összes alkotó elemet összekeverjük, hidegre tesszük s kb. 1 óra mulva tálaljuk. Tanácsok: Erdetileg erdélyi recept, ahol nagy mennyiségben terem "hirip"-azaz tinórú és vargánya gomba.Egyébként bármilyen ehető gomba felhasználható bevizsgálás után Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |