| Hamburgi gombasaláta receptZöldséges ételek Hozzávalók: Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg gomba, 10 dkg póréhagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 paradicsom, 1 fej saláta, 10 dkg uborka, só, bors, 1 citrom leve, 2 tojássárgája, 1 evőkanál mustár, 2 dl olaj, 1 dl tejföl, 1 fej lilahagyma, 1 csokor kapor Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát cikkekre, a többit kockára vágjuk. Keverőtálban a tojássárgákat, és a mustárt habverővel elkezdjük habosra keverni. Vékony sugárban hozzácsurgatjuk az olajt. Az így kapott majonézalapba belekeverjük a tejfölt, a citrom levét és a darabolt zöldségeket. Ízesítjük sóval és őrölt borssal. Önálló ételként vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |