| Gombás lepény sajttal szórva receptZöldséges ételek Hozzávalók: 0,5 kg gomba 1 db közepes hagyma 3 dkg zsír 1 csapott mokkáskanál őrölt bors 1 dl tej 2 db tojás 1 kávéskanál delikát fűszerkeverék 20 dkg finomliszt 1/2 cs sütőpor v. csapott mokkáskanál szódabikarbóna csipet só 2 evőkanál olaj 15 dkg reszelt sajt Elkészítés: A hagymát félbevágva, felszeletelve a csipet sóval zsírban megdinszteljük, és tovább pároljuk a felszeletelt gombával. Borssal, fűszerkeverékkel ízesítve hűlni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, tejjel, tojással, - lazán összeforgatjuk a hagymás gombával. 20 perc pihentetés után egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, merőkanállal halmokat rakunk a keverékből, és mindkét oldalukat pirosra sütjük. Azon forrón megszórjuk reszelt sajttal, - friss salátával, majonézes tojással vagy burgonyával tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |