| Ribizlis-túrós lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt 1 csomag sütőpor 15 dkg túró (a krémesebb fajta) 6 evőkanál tej 6 evőkanál napraforgó olaj 7, 5 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor csipet só A töltelékhez: 75 dkg piros ribizli 75 dkg túró (a krémesebb fajta) 20 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 3 db tojás 2 db tojássárgája 5 dkg olvasztott vaj 5 dkg étkezési keményítő A habhoz: 2 db tojásfehérje 10 dkg cukor 2 dkg mandulapehely Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a túrót, a tejet, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót. Az egészet a keverőgép legmagasabb fokozatán 1 perc alatt eldolgozzuk, utána lisztezett gyúródeszkán fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és beletesszük a kikent tepsibe (tepsi mérete: 35x28 cm). A ribizlit megmossuk, lecsepegtetjük és leszemezzük. A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a 3 tojással, a 2 tojássárgájával, az olvasztott vajjal és a keményítővel összekeverjük. A ribizliszemeket óvatosan belekeverjük a túrós masszába, amit aztán szépen eloszlatunk a tészta tetején. Előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük (felső/alsó sütésnél: 170 fok; gázsütőnél: 2-3-as fokozat). A 2 tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk, és apránként belekeverjük a cukrot. A habot a túrós masszára kenjük, és szeletelt mandulával megszórjuk. Visszatoljuk a sütőbe, és kb. 5-10 perc alatt készre sütjük (felső/alsó sütésnél: 200-220 fok; gázsütőnél: 4-5-ös fokozat). 20 szeletet kapunk. Megjegyzés: Akinek van esetleg megmaradt tojásfehérje, és a habot vastagabban szereti, az ennél a receptnél nyugodtan felhasználhatja. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |