| Egreslepény receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 30 dkg liszt 20 dkg vaj 10 dkg porcukor 1 db (sárgája) tojás 40 dkg egresbefőtt 3 dkg zsemlemorzsa 1 cl rum 5 dkg dió 10 dkg kristálycukor Elkészítés: A lisztből, a vajból, a porcukorból és a tojássárgájából tésztát gyúrunkk, két részre osztjuk és kinyújtjuk. Az egyiket a tepsi aljába tesszük, és félig megsütjük. Leszűrjük az egresbefőttet, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a darált diót, a cukrot, a szegfűborsot összekeverjük, majd a félig sült tésztára tesszük. A másik linzerlapot rátesszük, tojással megkenjük és forró sütőbe készre sütjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |