Tutireceptek.hu fejléc

Édes lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
fél kg liszt
1 csomag száraz élesztő
csipet só
ízlés szerint cukor
annyi víz amennyit felvesz
2 ek. olaj
gyümölcs: szilva, barack, alma... (tetszés szerint)
fahéj

Elkészítés:
A lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot, a vízzel és az olajjal könnyű tésztává dagasztjuk (addig dagasztjuk míg el nem válik a dagasztótál falától, szükség esetén adunk még hozzá lisztet), majd meleg helyre tesszük és kelni hagyjuk (kb. fél óra). A megkelt tésztát átgyúrjuk és kinyújtjuk, ezek után egy kiolajozott tepsibe rakjuk, ráhalmozzuk a tetszés szerinti gyümölcsöt, megszórjuk cukorral és fahéjjal. Előmelegített sütőben (villanysütő 200°c) kb. 30 percig sütjük (a tészta vastagságától és a sütőtől függ). Melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: Knjiznicarka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös lepény » Paraj lepény » Hagymás-krumplis lepény » Húsos lepény
» Görög lepény » Gombás Rizslepény » Túrós lepényke » Almás lepény - gyors
» Gombás-hagymás lepény » Szilvás lepény ♥ » Virslis lepénykék » Sonkás-hagymás lepény
» Fetás-lilahagymás lepény » Bakalepény » Szedres lepény » Áfonyás lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.