| Édes lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: fél kg liszt 1 csomag száraz élesztő csipet só ízlés szerint cukor annyi víz amennyit felvesz 2 ek. olaj gyümölcs: szilva, barack, alma... (tetszés szerint) fahéj Elkészítés: A lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot, a vízzel és az olajjal könnyű tésztává dagasztjuk (addig dagasztjuk míg el nem válik a dagasztótál falától, szükség esetén adunk még hozzá lisztet), majd meleg helyre tesszük és kelni hagyjuk (kb. fél óra). A megkelt tésztát átgyúrjuk és kinyújtjuk, ezek után egy kiolajozott tepsibe rakjuk, ráhalmozzuk a tetszés szerinti gyümölcsöt, megszórjuk cukorral és fahéjjal. Előmelegített sütőben (villanysütő 200°c) kb. 30 percig sütjük (a tészta vastagságától és a sütőtől függ). Melegen tálaljuk. A receptet beküldte: Knjiznicarka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |