Tutireceptek.hu fejléc

Gombás rizottó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 fej hagyma
3 evőkanál olaj
15 dkg gömbölyűszemű rizs
1,5 dl fehérbor
3 dl húsleves (kockából is jó)
5 dkg füstölt szalonna
15 dkg gomba
2 paradicsom
4 evőkanál vágott petrezselyem
2 dl tejszín

bors

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra és pároljuk meg 2 evőkanál olajon.adjuk hozzá a rizst és kicsit pirítsuk meg.Öntsük fel fehérborral, és ne takarjuk le,hogy a bor elpárologhasson.öntsük rá a húsleves felét, főzzük közepes hőfokon.többször keverjük meg és lassanként önsük hozzá a maradék húslevest is. kb 18-20 perc múlva kész a rizottó ekkor ízesítsük sóval,borssal.közben kockázzuk fel a szalonnát és pirítsuk meg 1 evőkanál olajon.adjuk hozzá a gombát, rövid ideig pároljuk.hámozzuk meg a paradicsomot,vágjuk apró kockákra és öntsük a gombára.keverjük hozzá a tejszínt és a pterezselymet, főzzük össze az egészet kb 5 percig.végül a gombaragut keverjük hozzá a rizshez és ha szükséges,fűszerezzük meg újra.

Tanácsok:
reszelt parmezánnal meghintve még finomabb

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 700 kcal

A receptet beküldte: gallinaccia73


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás palacsinta » Erdei gombás lapcsánka » Kukoricás-gombás marharagu » Paradicsom gombás tojással
» Kifordított gombás hús » Gombás felfújt » Gombás cannelloni » Gombás csirkecombok
» Gombás csomagok » Gombás csülök » Cukkinis-gombás tészta » Börzsönyi gombás máj
» Gombás rakott csirke » Szőlős-gombás saláta » Sütőtökös-gombás fasírt » Sajtos-gombás karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.