| Gombás rizottó receptEgytálételek Hozzávalók: 1 fej hagyma 3 evőkanál olaj 15 dkg gömbölyűszemű rizs 1,5 dl fehérbor 3 dl húsleves (kockából is jó) 5 dkg füstölt szalonna 15 dkg gomba 2 paradicsom 4 evőkanál vágott petrezselyem 2 dl tejszín só bors Elkészítés: A hagymát vágjuk apróra és pároljuk meg 2 evőkanál olajon.adjuk hozzá a rizst és kicsit pirítsuk meg.Öntsük fel fehérborral, és ne takarjuk le,hogy a bor elpárologhasson.öntsük rá a húsleves felét, főzzük közepes hőfokon.többször keverjük meg és lassanként önsük hozzá a maradék húslevest is. kb 18-20 perc múlva kész a rizottó ekkor ízesítsük sóval,borssal.közben kockázzuk fel a szalonnát és pirítsuk meg 1 evőkanál olajon.adjuk hozzá a gombát, rövid ideig pároljuk.hámozzuk meg a paradicsomot,vágjuk apró kockákra és öntsük a gombára.keverjük hozzá a tejszínt és a pterezselymet, főzzük össze az egészet kb 5 percig.végül a gombaragut keverjük hozzá a rizshez és ha szükséges,fűszerezzük meg újra. Tanácsok: reszelt parmezánnal meghintve még finomabb Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 700 kcal A receptet beküldte: gallinaccia73 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |