| Gombás rizs 2 receptKöretek Hozzávalók: 35 dkg gomba 2 ev.kanál olaj 1 hagyma 2 dl rizs petrezselyem 1 ev kanál vegeta só, bors Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, a gombát apróra vágva ráöntjük 10 percig pároljuk, a megmosott rizst ráöntjük, sózzuk borsozzuk és kevés vizet mert a gomba vízet enged. Mikor felforrt, lezárjuk a hőt letakarva puhára párolodik. Majd megszorjuk apróra vágott petrezselyemmel. Bármilyen sülthúshoz adhatjuk, halhoz is. De húsnélkül is tálalható valamilyen salátával. Sőt tölteléknek is használhatjuk. Tanácsok: Ha gázon főzünk egy vastag vas lapot tegyünk a gázlángra. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |