| Tarhonyás rizottó receptEgytálételek Hozzávalók: 1 vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma,5 dkg felkockázott sonka,20 dkg tarhonya,1 l zöldségleves(kockából),20 dkg borsó,só,bors,petrezselyem,kevés főzőtejszín Elkészítés: A sonkakockákat 2 percig pirítjuk,hozzáadjuk a felaprított hagymákat.Beleszórjuk a tarhonyát és kicsit pároljuk,amíg a szemek üvegessé vállnak.Felöntjük a levessel és forraljuk.Kis lángon,lefedve,időnként kevergetve főzzük.20 perc után mehet bele a borsó és méhg néhány percig főzzük.A végén ízesítjük a fűszerekkel,és a tejszínt is belekeverjük. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: virkó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |