Tutireceptek.hu fejléc

Rizottó darált hússal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
25 dkg darált hús,
20 dkg rizs,
3 dl húsleves lé,
10 dkg zöldborsó,
1/2 csokor bazsalikom,
3 db paradicsom,
20 dkg gomba,
só,
feketebors (őrölt),
olívaolaj,
1 fej vöröshagyma,
10 dkg húsos szalonna.

Elkészítés:
Megpirítom az olajon a szalonnát.
Felaprítom a vöröshagymát, hozzáadom a szalonnához, és üvegesre párolom.
Hozzáadom a hagymához a rizst, és üvegesre párolom.
Hozzáadom a rizshez a darált húst, és pár percig pirítom.
Meghámozom a paradicsomot, felaprítom és hozzáadom a rizshez.
Ráöntök 1 dl húsleves lét a rizsre, és párolom ameddig fel nem szívja a levet.
Hozzáadom a rizshez a zöldborsót, és öntök hozzá még 1 dl levest.
Megkeverem a rizottót.
Amikor felszívta a levét, hozzáadok még 1 dl levest.
Felszeletelem a gombát és hozzáadom a rizottóhoz.
Felaprítom a bazsalikomot.
Hozzákeverem a fűszereket a rizottóhoz, ízlés szerint sózom, és adok még hozzá 1 dl vizet.
Amikor a rizs felszívta a levet, hozzáadok még vizet, ha szükséges.
A rizs ne legyen egészen puha.
Forrón tálalom a rizottót.
Kínálok hozzá reszelt parmezánt, friss salátát.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizs darát bárányhússal » Löncssaláta csirkehússal » Sült tészta pulykahússal » Darálthús leves
» Piros-fehér-zöld rizottó » Rác burgonya hússal » Lencsés rizottó » Veserizottó
» Rizses darált hús » Sóskaleves malachússal » Téli hússaláta » Sáfrányos rizottó
» Gazdag leves darált hússal » Csirkerizottó » Őszi almás-gombás rizottó » Csirkemájas rizotto


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.