| Őszi almás-gombás rizottó receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: - 300 gr csiperke gomba - 1 közepes szál sárgarépa - 1 közepes szál fehérrépa - 1 fél darab golden alma - 2,5 dl tej - 1 db natúr Medve tömlős sajt (100 gr-os) - 30-40 dkg barna rizs Elkészítés: Ebben a szép meleg őszben minden hozzávalót könnyen beszerezhetünk ehhez az egyszerű recepthez és a rizottó ízvilága tükrözi az idei őszi időjárást. A barna rizst jó esetben nem felejtem el előző este beáztatni és így könnyebben megfő. Mielőtt elkezdem készíteni a rizottó alapját, felteszem a rizst sós vízben főni. A megmosott kb. 3-4 mm-es csíkokra feldarabolt csiperke gombafejeket és -szárát először picit megpirítom egy kis olíva olajon és aztán elkezdem megpárolni annyi vízben, hogy a víz magassága a gombán kb. 1 cm magas legyen. közben meg is szórom egy kis sóval (ízlés szerint akár egy kis ételízesítővel is). Amikor a gomba már félig puha, akkor a közepesen apróra vágott sárga- és fehérrépát is hozzáadom. (3-4 mm-es karikákra vágom, a túl nagy átmérőjű karikákat ketté vagy négybe vágom. Közben az elpárolgott vizet folyamatosan pótolom. Amikor már majdnem teljesen puha az összes zöldség, akkor a kb. 7*7 mm-es kockákra feldarabolt almát hozzáöntöm, valamint a tejet is. Úgymond összerottyantom ezt a rizottó alapot, annyira, hogy az alma éppen hogy megpuhuljon, majd belekeverem a tömlős sajtot és még addig melegítem, ameddig feloldódik a sajt. Az elkészült szósz alapba beleadagolom a rizst, figyelve arra, hogy a rizottó ne legyen túl sűrű, de túl folyós sem. Frissen tálalva a legfinomabb! Jó étvágyat hozzá! KocsoVik Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: kocso.viktoria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |